Review ‘We Are Nowhere Else But Here’ NRC

Het zijn de mooiste momenten in een festival: ineens is daar het pareltje. Vaak onverwacht. In de achttiende editie van CaDance, het Haagse festival voor hedendaagse dans van Nederlandse bodem, is dat We Are Nowhere Else But Here van Stephen Shropshire. Een ontroerend duet over verbondenheid, op pianomuziek van Schubert en Beethoven die romantisch door een open deur naar binnen meandert. Traditioneler kan bijna niet – wat volgens sommigen gelijkstaat aan gemakkelijk, achterhaald.

Shropshire ontkracht die opvatting effectief door te demonstreren dat (fysieke) verbondenheid enorme alertheid vergt, met soms overleg en hardop tellen om samen te blijven, ondanks een eigen, deels geïmproviseerde frasering van de muziek. Jussi Nousiainen en Aimée Lagrange dansen bijna voortdurend hand in hand, in een technisch veeleisende choreografie vol grote, heldere bewegingen. Zo krijgt de toeschouwer een inkijkje in de praktijk van het samen-dansen, de kunst van het duet.

Wie wil, kan een politieke connotatie toevoegen, maar het hoeft niet. Wat wel moet: een landelijke tournee. – Francine van de Wiel, 9 Feb 2017

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/09/de-barre-als-een-steun-en-martelwerktuig-6602693-a1545132

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.